Ellen van Bueren

Hoogleraar Management van Stedelijke Ontwikkeling TU Delft

Ellen van Bueren is hoogleraar Management van Stedelijke Ontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde, TU Delft. In haar onderwijs en onderzoek richt zij zich op duurzame stedelijke ontwikkeling en sturing die dit met zich meebrengt. 

Yasin Torunoglu

Wethouderwonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling, Gemeente Eindhoven

Yasin Torunoglu (PvdA) is sinds 2013 wethouder van onder meer wonen, wijken en ruimte. Hij zet zich in voor een grootstedelijk en eigentijds Eindhoven, waar iedereen de kans krijgt om mee te profiteren van de welvaart en groei van de Brainportregio. Was Eindhoven op ruimtelijk gebied de afgelopen jaren nog ‘kampioen transformatie’, de komende decennia staan vooral in het teken van ambitieuze verdichtings- en hoogbouwplannen in en om het centrum

Nanne de Ru

Founding partner | Directeur 

Nanne de Ru is medeoprichter van Powerhouse Company en heeft sinds de opening in 2005 de leiding over het kantoor in Rotterdam. Nanne is in 2002 afgestudeerd als Master of Excellence in Architecture aan The Berlage en heeft in 1998 zijn Bachelor of Architectural Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Onder leiding van Nanne de Ru is Powerhouse Company uitgegroeid tot een internationaal architectenbureau met vestigingen in Beijing, München en Oslo. Nanne de Ru geeft internationaal lezingen over architectuur en design

Kees Kaan

Founding Partner KAAN Architecten

Kees Kaan (1961) studeerde in 1987 af aan de faculteit Bouwkunde TU Delft. Sinds 2006 is hij hoogleraar Architectural Design aan de TU delft en initiatiefnemer van de leerstoel Complex Projects. In 2019 werd Kaan benoemd tot voorzitter van de afdeling Architectuur. In 2014 richtte Kees Kaan KAAN architecten op samen met partners Vincent Panhuysen en Dikkie Scipio. In de loop der jaren heeft Kees Kaan een (inter)nationaal portfolio van architectuur-, stedenbouw- en interieurprojecten opgebouwd. 

Jos Gadet

Hoofdplanoloog/ strategisch beleidsadviseur Ruimte en Economie Gemeente Amsterdam

Jos Gadet is stadsgeograaf en publicist. Werkt als ruimtelijke ordenaar bij de gemeente Amsterdam met als specialisatie vestigingscondities van de kenniseconomie, openbare ruimte en gebiedsontwikkeling. Promoveerde in 1999 op ‘Publieke ruimte, parochiale plekken en passantenopenbaarheid’, en publiceerde in 2011 het spraakmakende boek ‘Terug naar de stad. Geografisch portret van Amsterdam’. Verzorgt (geografische) vak excursies in Amsterdam, Berlijn, Ruhrgebied en Limburg 

Richard Koek

Partner, stedenbouwkundige en landschapsarchitect Rijnboutt

Richard Koek is sinds 2008 partner in Rijnboutt. Hij werkt als stedenbouwkundige en landschapsarchitect aan integrale projecten waarin hoogbouw, gezond wonen en werken, en circulaire ontwikkeling samen komen. De nadruk in de projecten van Rijnboutt ligt op het creëren van een toekomstbestendige vernieuwing van de stedelijke omgeving, vooral in de vorm van intensieve en gemengde stedelijke projecten.

Bas Rutten

Managing director CB RE ABN AMRO Bank

Bas Rutten is begin januari 2015 begonnen als MD CB RE bij ABN AMRO. Om vervolgens via ABN AMRO Corporate Clients Rotterdam bij het toenmalige ABN AMRO onderdeel Bouwfonds Property Finance, als Senior Account Manager International aan de slag te gaan tot eind 2007. In 2008 komt hij in dienst bij MAB Development, als onderdeel van de Rabo Real Estate Group. Daar is Bas tot eind 2013 actie als Director Retail Development voor het Europese continent vanuit Parijs. Met het beëindigen van de projectontwikkelingsactiviteiten binnen de Rabobank, keer Bas begin 2014 terug naar Nederland en heeft hij tot eind 2014 meegewerkt aan de verdere afbouw van de internationale vastgoedontwikkelingsportefeuille. Naast zijn huidige functie is Bas tevens lid van RvC bij Woning Corporatie Pre Wonen, lid examen commissie RICS en is hij adviseur voor de Provada beurs. 

Erik Faber

Verantwoordelijk Partner Fakton Development 

Erik Faber is sinds 2012 partner bij Fakton Development. Met een team van 10 ontwikkelaars en projectdirecteuren vormen zij gezamenlijk het creatief brein bij vele (complexe) stedelijke vastgoedontwikkelingen. Door de jaren heen heeft Erik zich ontwikkelt tot: woningmarktspecialist, ontwikkelstrateeg, binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar, contractspecialist, woningbouwversneller, hoogbouwspecialist, veelgevraagd debatleider en dagvoorzitter. 

Diederik Dam

Eigenaar Dam & Partners Architecten

Emiel Arends

Senior stedenbouwkundige, Stadsontwikkeling Rotterdam 

Emiel Arends is planoloog en stedenbouwkundige. Hij werkt bij Stadsontwikkeling Rotterdam aan binnenstedelijke vraagstukken zoals de verdichting van de binnenstad, uitwerking van klimaat adaptieve maatregelen en is co-auteur van de nieuwe hoogbouwvisie. Daarnaast is hij ook werkzaam op de Hogeschool Rotterdam als docent bij de opleiding watermanagement.  

 

Ook zijn de volgende sprekers aanwezig:

Gideon Maasland, MVRDV
Bart Meijer, MRP